otrdiena, 2011. gada 8. novembris

Sveiki biedri un atbalstītāji!

Šogad aprit 92 gadi kopš nozīmīgās Latvijas valsts armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku - 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu - 11. novembri - atzīmē kā Lāčplēša dienu.
Aicinām pievienoties visus jelgavniekus tradicionālajam lāpu gājienam 2011.gada 11.novembrī. Tradicionāli pulcēšanās Lāpu gājienam notiks pie Zemessardzes 52.kājinieku bataljona Dambja ielā no pulksten 16:30. No Dambja ielas pulksten 17 gājiena dalībnieki, nesot lāpas, sāks virzīties pa Lielo un Pasta ielu līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem pie dzelzceļa stacijas.
Pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem pulksten 17.45 sāksies svinīgs piemiņas brīdis, kura laikā uzrunas teiks Jelgavas pilsētas un novada vadības pārstāvji, kā arī militāro spēku struktūrvienību pārstāvji. Pēc piemiņas brīža tā dalībnieki aicināti nolikt svecītes pieminekļa pakājē.
 Godināsim Latvijas brīvības cīnītājus ar savu klātbūtni!

sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Paziņojumi Nacionālās Apvienības „Visu Latvijai!” - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Jelgavas nodaļai

Otrdien, 13. septembrī,  Jelgavā,  Svētes ielā pie lielveikala "Pilsētas Pasāža" no plkst. 9:00 - 19:00 būs atvērta Nacionālās Apvienības „Visu Latvijai!” - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” informācijas telts. Mums visiem nepieciešams atbalstīt un iesaistīties darbos jau no paša rīta.

Visi - Nacionālās Apvienības „Visu Latvijai!” - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” - Jelgavas nodaļas biedri un atbalstītāji, kuri vēlas 17. septembrī vēlēšanās piedalīties kā novērotāji, līdz pirmdienai aizsūta Mārim Viesturam uz epastu vārdu, uzvārdu un personas kodu, lai varētu Jums līdz otrdienai nokārtot dokumentus.

Paldies!

pirmdiena, 2011. gada 29. augusts

Kopsapulce!

Šā gada 30. augustā plkst. 19:00 Jelgavā, Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 16 notiks Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” Jelgavas nodaļu kopsapulce. Šī sapulce Jelgavā būs pirmā, kopš abu politisko spēku apvienošanās. Sapulce notiks 4. stāva - zālē. Aicināti piedalīties ne tikai partiju biedri un atbalstītāji, bet arī citi interesenti, kuri vēlas darboties latviešu tautas interesēs.

sestdiena, 2011. gada 20. augusts

Kārļa Ulmaņa piemiņai!



Šā gada 4. septembrī Ozolniekos un Jelgavā notiks "Visu Latvijai!" 
Jelgavas nodaļas organizēts auto karodziņu brauciens par godu Latvijas tautas varoņa un 4. Latvijas valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa 134. Dzimšanas dienai. Aicināti piedalīties visi Nacionālās apvienības "Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) biedri un atbalstītāji kā arī citi interesenti. Brauciena ilgums, apmēram, viena stunda. Brauciena mērķis - Kārļa Ulmaņa piemiņai un atgādinājums daļai Latvijas iedzīvotāju, par to, kādā valstī viņš dzīvo! Sīkāka informācija pie "Visu Latvijai!" Jelgavas nodaļas biedra Māra Viestura. Tālrunis: 22017660

sestdiena, 2011. gada 18. jūnijs

14.jūnija mācības

14.jūnijā tiku apmeklējis komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumu Svētbirzē. Radās tāds iespaids, ka ar katru gadu apmeklētāju skaits iet mazumā. Par cik patriotiskā audzināšana šai valstī nav cieņā, tad šādos pasākumos tikpat kā nav redzama jaunatne. Cik zinu, tad par šādiem pasākumiem interesi izrāda vienīgi ar Visu Latvijai saistīti jaunieši ! Bēdīgi. Ja tā turpināsies, tad drīz šādos pasākumos piedalīsies tikai runas vīri.
          Runas vīri – 3 pašvaldību vadītāji norunāja savas kārtējās atskaites runas, lai radītu ilūziju, ka viņi pārzin Latvijas vēsturi un ka viņi jūt līdzi represijās cietušajiem. Tika paustas skumjas un zīmēta gaiša nākotne. Un kas tālāk ? Nekas ! Bet no vēstures mācībām būtu jāseko kādiem secinājumiem, pie tam ne tik daudz vārdos kā darbos. Lietas un vainīgie būtu jānosauc īstajos vārdos un atbilstoši jārīkojas. Mums min kaut kādu PSRS, kas it kā bijusi vainīga pie latviešu represijām, bet tādas valsts nav, toties ir tās mantiniece Krievija, kura plūc visus augļus no tā, bet atbildību par PSRS noziegumiem negrib nest. Bet vai tāds Andris Rāviņš uzdrošināsies pie kaut kā vainot Krieviju ? Nemūžam. Rāviņš grib sadarboties ar Krieviju, pat rodas iespaids, ka viņš kopā ar savu ZZS ir gatavs pārdoties pašam velnam, t.i. iet vienā koalīcijā ar SC (faktiski tas jau notiek), kura noslēgusi sadarbības līgumu ar Krievijas valdošo partiju un faktiski kalpo Krievijai, kura neatzīst Latvijas okupāciju, kura grib ieviest Latvijā divvalodību kura tātad ir Latvijas ienaidnieks utt. Ar Krieviju ekonomiski sadarboties mēs varam(ja tā nestāda politisku diktātu), bet draudzēties ar to un tās piekritējiem mēs drīkstam tikai tad, ja Krievija atzīst savus pārinodarījumus pret Latviju un latviešu tautu, ja tā vismaz par to atvainojas, ja krievija atdod mums tās nobendētā Latvijas brīvvalsts dibinātāja un Prezidenta Kārļa Ulmaņa pīšļus. Pretējā gadījumā tas būtu spļāviens sejā tiem pašiem represētajiem, kuriem it kā tikko izteikta līdzjūtība.  Vai tā nav klaja divkosība rādīt vienu seju šādos sēru pasākumos, bet darbos rīkoties pilnīgi pretēji – pēc principa «neskaties uz maniem darbiem, bet klausies uz maniem vārdiem». Latviešu vēlētājam es silti ieteiktu neklausīties uz politiķu vārdiem, bet skatīties uz viņu darbiem. Ja secinājumus negrib izdarīt politiķi, tad  tas ir jāizdara tautai.

trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

„Visu Latvijai!” aicina iedzīvotājus piedalīties „Oligarhu kapusvētkos” 8. jūnijā

Visi zina, ka Saeimā vienmēr ir bijuši cilvēki, kuri nepilda viņiem uzticēto – nekalpo tautai, bet gan apmierinās, iegūstot pašlabumu sev un tiem cilvēkiem, ko jāmeklē ietekmīgāko un bagātāko cilvēku sarakstos Latvijā. Politiskie notikumi, kas norisinājušies jūnija sākumā lieliski parāda, ka atsevišķās partijās esošie cilvēki nestrādā mums, Latvijas tautai, bet gan paši sev un vēl dažiem desmitiem ietekmīgāko cilvēku Latvijā. Šie kalpi, kurus mēs saucam par oligarhiem, rāda to, ko nedrīkst pieļaut – neizmērojamu bezkaunību! Oligarhi cenšas paveikt to, par ko brīdināja Valsts prezidents Valdis Zatlers savā uzrunā 28. maija vakarā – privatizēt Latvijas demokrātiju.
            Jautājums, kas jāuzdod gan sev, gan citiem domājošiem cilvēkiem – vai mēs varam turpināt neko nedarīt un atļaut sev „kāpt uz galvas”? Atbildei, protams, jābūt noliedzošai. Ja tautieši būs vienoti savā rīcībā,  ir iespējams izjaukt šos plānus.       Daudzās interneta vietnēs ir ziņas, ka „Visu Latvijai!” aicina visus Latvijas iedzīvotājus piedalīties „Oligarhu kapusvētkos”, kuri notiks 8. jūnijā 19:00 Rīgā uz AB dambja un iepretim krastmalā. Pasākuma organizatori informē, ka akcija ir pieteikta Rīgas domē jau 3. jūnijā, tāpat viņi lūdz politiķus to neizmantot savu saukļu paušanai un reitingu celšanai. Akciju rīko un tajā aicina piedalīties daudzi gan Latvijā, gan pasaulē zināmi cilvēki – Viesturs Dūle, Dita Lūriņa-Egliena, Ģirts Ķesteris, Vestards Šimkus, Baiba Sipeniece- Gavare, Māris Sirmais, Lauris Reiniks, Gustavo u.c.
            Arī sociālais interneta tīkls draugiem.lv, kurš parasti atsakās no politiska rakstura publikācijām, šajā reizē ņem aktīvu dalību un aicina jau tagad teikt atvadu vārdus oligarhiem, kurus var redzēt draugiem.lv profilā pie oligarha simboliņa, tāpat šajā tīklā ir izveidota īpaša lapa, ar aicinājumu pievienoties kapusvētkiem.
            Oligarhu kapusvētku akcijas rīkotājs Viesturs Dūle saka: „Taisām kā oligarhu kapusvētkus un arī tieši kā kapusvētkus oligarhiem, kas sēž mūsos pašos, jo ļoti daudzi cilvēki sadarbojas, reklamē un raksta par viņiem, valsts pārvaldē ir ļoti daudz cilvēku, kas strādā un veicina to sistēmu, ko viņi ir iesējuši. Tas ir jautājums par visas tautas darbu ar sevi, lai saprastu, kas mūsos ir tā daļa, kas ir gatava sadarboties, lai iegūtu kādu kripatiņu sev”.
            Līdzi jāņem svecītes, vainagi, salmu lelles un citas lietas, ko var aizdedzināt un simboliski ielaist upē, izvadot savu oligarhu pēdējā gaitā.
            Tiek aicināti visi, kurus uztrauc mūsu zemes liktenis. Mēs esam pelnījuši dzīvot zemē, kurā viss nenotiek pēc oligarhu vēlmēm, kurā ticam, ka tauta nav muļķu bars! Esi kopā ar mums, ja gribi atgūt to, kas dzīvē svarīgākais – savu un savas zemes brīvību un domu!
            Arī „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa piedalīsies šajā akcijā. Tiekamies tur!
Sīkāka informācija par Jelgavas nodaļas braukšanu: e-pasts: vljelgava@gmail.com
Atgādinām, ka šī pasākumā dēļ, šodien, sapulce plkst. 18:00 Jelgavas birojā nenotiks.

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Paraksties!


Parakstīšanās vietas Jelgavā:
Jelgavas Valsts ģimnāzija, Miezītes bibliotēka, Jelgavas pilsētas kultūras nams, LLU Veterinārmedicīnas fakultāte, Jelgavas 1. speciālā internātpamatskola. Sīkāka informācija mājaslapā: http://visulatvijai.lv/news.php

trešdiena, 2011. gada 11. maijs

Vienības brauciens!


15. maijā partija "Visu Latvijai!" rīkos tradicionālo Vienības braucienu pa Latviju un vakara pasākumu pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa Rīgā. Vienības brauciena laikā automašīnas brauks kolonnā ar paceltiem Latvijas karogiem, tādā veidā atgādinot, ka uz latviešu nacionālo vienotību vērsts garīgs apvērsums ir vajadzīgs arī šodienas Latvijā. Savukārt 19:00 Vienības brauciena dalībnieki un visi interesenti aicināti satikties pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa Rīgā, lai kopīgi iedegtu simtiem svecīšu, noliktu ziedus un vienotos kopīgās dziesmās.
VL Vienības karogu brauciens notiks četros dažādos maršrutos, kas satiksies Ogrē.
Braucienu maršruti un apstāšanas vietas:
Jelgava (08:50 Jēkaba laukumā pilsētas centrā).

Informācija par Jelgavas braucienu 22017660 (Māris)
Partija "Visu Latvijai!"

piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Piemiņas pasākums Lestenē


8. maijā, 2. pasaules kara upuru piemiņas dienā,  “Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas biedri organizē braucienu uz Lesteni.
Tie, kuri vēlētos piedalīties piemiņas pasākumā Lestenē, lūdzu sazinieties ar koordinātoru. Vietu skaits ir ierobežots.
Atbildīgais par informācijas apriti:
Māris Viesturs
Tālr. 22017660

Sakoptākai Jelgavai! (Papildināts)



Šā gada 7. maijā pulksten 11:00 jauniešu organizācija “Do it creative” jau trešo reizi īstenos akciju “Copē bundžu!”, kuras mērķis ir atbrīvot Svētes upes ūdeņus no atkritumiem. Aicināti arī piedalīties “Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas biedri un atbalstītāji kā arī citi interesenti. Lai piedalītos akcijā, nepieciešama sava laiva.
Atbildīgais par informācijas apriti:
Māris Viesturs
Tālr. 22017660


Šī akcija "Copē bundžu!" Jelgavā tiek rīkota jau trešo reizi, taču partijas "Visu Latvijai!" biedri piedalās akcijā pirmo reizi. Komandu kopvērtējumā "Visu Latvijai!" guva labus rezultātus un ieguva augsto trešo vietu pēc satalkotā maisu daudzuma un finišēšanas vietas. Kā arī komanda "Visu Latvijai!" ieguva veicināšanas balvu par interesantāko atradumu akcijas "Copē bundžu!" laikā. Paldies visiem kas iesaistījās Svētes upes sakopšanā.

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Ziedu nolikšana pie Jāņa Čakstes pieminekļa

4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, pulksten 9:30 Jelgavā notiks piemiņas brīdis pie Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa.
Ziedu nolikšanā pie Jāņa Čakstes pieminekļa piedalīsies arī partija „Visu Latvijai!”

Lielā talka Jelgavai!



30. aprīlis bija diena, kad vienlaicīgi visā Latvijā no plkst 9:00 līdz 15:00 notika Lielā Talka. Tās bija stundas, kurās, palīdzot savai zemei kļūt tīrākai, aktīvi iesaistījās arī „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa. Talkojamo vietu, Būriņu ceļu, izvēlējās Māris Viesturs, kurš arī bija Atbildīgā persona par mūsu Talkas norisi.
       Iespējams, ka Talkas sauklis „Nāc talkā Latvijai!” Jelgavā spēja iedvesmot tikai nacionāli domājošu partiju un tās atbalstītājus, jo mēs bijām vienīgā partija savā pilsētā, kura nolēma piedalīties šajā pasākumā. Kopā bijām 15 cilvēki. Divi talcinieki bija nolēmuši šo tradīciju savām atvasēm iemācīt jau mazām esot, paņemot tās līdzi. Mazākajam talciniekam bija tikai 3 gadi, bet tas puisēnam nemaz netraucēja visu  6 km garo ceļu norādīt tēvam, kur kāds gruzis paslēpies.
       15 cilvēkiem ejot pa Būriņu ceļu, nemanāmi piepildījās vairāki desmiti dzelteno Talkas maisu. Šobrīd Būriņu ceļš ir palicis bez dažāda lieluma plastamasas maisiem, konservu bundžām, atšķirīga tilpuma un materiāla pudelēm, gultas atsperēm un ceļa malā nomestiem konfekšu papīriem.
       Saka, ka labie darbi atmaksājas. Vienam no mūsu talciniekiem nemaz nebija ilgi jāgaida, jo pamestu būvmateriālu čupā viņš atrada kaut ko, ko ieraudzīdams iesaucās: „Kapars! To nu gan mēs ārā nemetīsim!” Kāds cits talcinieks sašutis piezvanīja un pārējiem paziņoja, ka tepat, Jelgavā pie Būriņu ceļa, esot atradis Getliņus.
       Tiem, kuri uzskata, ka nav jēgas vākt aiz tādiem, kas prot tikai piegružot, vēlamies pastāstīt par domu, kas mūsos nostiprinājās Lielās Talkas noslēgumā, proti, ka mēs, partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas cilvēki necēlāmies neierasti agri sestdienas rītam, nelocījāmies stundām ilgi un nepiekusām tāpēc, lai savāktu konservu bundžas, alkohola pudeles un riepas aiz nevīžīgiem cilvēkiem, bet gan tāpēc, lai palīdzētu savai zemei pavasarī justies labi. Mēs to darījām Latvijai!
Paldies visiem, kas piedalījās!

pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Lielā talka!


Līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem cilvēki vēlas vairāk laika pavadīt dabā. Taču katru pavasari mūs pārsteidz nepatīkams skats – visur rēgojas tukšas pudeles, papīri, maisiņi, čipsu pakas un daudz citu nedabisku mantu, kas uz zemes krājušās vēl no pērnā rudens.
2011. gada 30. aprīli no plkst. 9.00 – 15.00 esi aicināts Lielajā talkā, kura norisināsies visā Latvijā. Šī projekta mērķis ir līdz 2018. gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.
Pasākuma ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008. gada 3. maijā.
Vai zināji, ka Latvijas pilsētās sadzīves atkritumi rodas, apmēram, no 125 kg līdz 400 kg uz 1 cilvēku gadā? Vai zināji arī to, ka daļa šo atkritumu nenonāk otrreizējai pārstrādei un paliek tepat starp cilvēkiem? Tāpēc piedalies un  kopā samazinām atkritumu daudzumu dabā.
„Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa viennozīmīgi atbalsta šo akciju un ir gatava talkot savā reģionā, tāpēc aicināti visi talkot kopā ar mums. Lielā talka norisināsies šā 30. aprīlī no plkst. 9:00 – 15.00 Jelgavā pie Baložu kapiem, kur mēs vāksim atkritumus pa visu Būriņu ceļu. Šī vieta tika izraudzīta jau pērnajā rudenī, lielo atkritumu daudzuma dēļ.
Aicināti visi iepriekš pieteikties telefoniski vai rakstot e-pastu.
Šīs talkošanas vietas atbildīgais par informācijas apriti:
 Māris Viesturs
Tālr. 22017660
E-pasts: vljelgava@gmail.com vai maris.viesturs@inbox.lv


trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Tikšanās ar Raivi Dzintaru!

2011.gada 7.aprīlī Jelgavā notiks tikšanās ar Saeimas deputātu un vienu no VL līderiem Raivi Dzintaru. Tikšanās notiks Raiņa ielā 20, Jelgavā, pulksten 19:00.
Visi laipni aicināti piedalīties sarunās, iepriekš

piesakoties pie Roberts Šlegelmilha

Mob.tel.27523832;

e-pasts - slegelmilhs@gmail.com

piektdiena, 2011. gada 25. marts

Atskats uz Īles partizānu piemiņas pasākumu


2011. gada 19. martā Jelgavas novada Īles pagastā notika piemiņas pasākums Īles partizāniem. Pasākums bija plaši apmeklēts – tajā piedalījās bruņoto spēku amatpersonas, LR Zemessardzes pārstāvji, varēja noprast arī vietējo iedzīvotāju lielo interesi par notiekošo. Ar savu degsmes pilno uzrunu pasākumu paspilgtināja viens no Visu Latvijai! līderiem – Imants Parādnieks.
Piemiņas pasākuma dalībniekiem bija lieliska iespēja noraudzīties kaujas inscenējumā, kurā atskanēja gan spēcīgi šāvieni, gan vairāki baisi sprādzieni. Pēc tā noskatīšanās visiem gribētājiem bija iespēja aplūkot partizānu bunkuru, kura atjaunošanā – rakšanā un koku sagatavošanā, starp citu, daudz spēka, enerģijas un laika patērējuši arī Visu Latvijai! jaunieši.
No vēstures: Bunkurs Īles mežos, ir lielākais Baltijas valstīs. To izbūvēja apvienotās latviešu-lietuviešu grupas partizāni, lai spētu turpināt cīņu pret padomju varu. Grupa sastāvēja no 27 cilvēkiem, kurus vadīja gados jauns komandieris Kārlis Krauja (īstajā vārdā Visvaldis Brizga). 1949. gada 17. martā 24 partizāni, kas tajā mirklī atradās bunkurā, grūtā cīņā izcīnīja savu pēdējo kauju pret 760 vīru lielo Valsts drošības ministrijas jeb čekas karaspēku. Cīņa prasīja 15 partizānu dzīvības, deviņi vīri tika sagūstīti un izsūtīti uz Sibīriju.



ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Aicināti piedalīties visi!


Zemes stunda ir starptautisks pasākums, kura dalībnieki tiek aicināti izslēgt gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas uz vienu stundu marta pēdējās sestdienas vakarā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Simboliskās akcijas mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņas un popularizēt elektroenerģijas taupīšanu ikdienā.
Pirmo reizi Zemes stunda notika Sidnejā 2007. gada 31. martā, kad to aizsāka Pasaules Dabas fonda (WWF) Austrālijas nodaļa, apkārtējās vides aktīvistu grupa un laikraksts Sydney Morning Herald. Pēc aprēķiniem, 2007. gada Zemes stunda samazināja Sidnejas elektroenerģijas patēriņu 2,1 — 10,2% robežās šīs stundas laikā, piedaloties 2,2 miljoniem cilvēku. Jau nākamajā gadā Zemes stunda kļuva par globālu pasākumu.
Šogad Zemes stundas sākums ir 26. martā plkst. 20:30.
Aicinām ikvienu piedalīties šajā Pasaules Dabas fonda rīkotajā akcijā un padomāt par savu ikdienas rīcību, lai kopīgi veicinātu vides ilgtspēju.

piektdiena, 2011. gada 18. marts

„Antifašistu” mītiņa dalībniece, uzbrūk latviešu sirmgalvei


2011. gada 16. marta LTV1 raidījuma „Panorāma” ziņu sižetā par Latviešu leģionāru atceres gājienu tika parādīts incidents, kurā kāda biedrības "Latvijas Antifašistiskā komiteja" pieteiktā pasākuma dalībniece – krieviski runājoša jauna sieviete – pēc vārdu apmaiņas iesit un pēc tam arī iespļauj sejā latviski runājošai pensijas vecuma sievietei. Minētais incidents tika parādīts arī LNT un TV3 2011. gada 16. marta ziņu sižetos par Latviešu leģionāru atceres gājienu.

Ņemot vērā minēto, partija „Visu Latvijai!” ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot policiju uzsākt izmeklēšanu par minēto incidentu, noskaidrojot incidentā cietušās un incidentā vainīgās personas identitāti un izvērtējot vai vainīgās personas darbībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma – huligānisma (kas sodāms saskaņā ar Krimināllikuma 231. pantu) – pazīmes.
Ziņojiet, ja kāds atpazīst video redzamo sievieti.

pirmdiena, 2011. gada 7. marts

Pasākums!

2011.gada 19.martā Īles pagastā notiks Īles partizānu kaujas rekonstrukcija. Pasākuma dalībniekiem tiks stāstīti fakti no Īles partizānu kaujas. Pasākuma laikā runu teiks Latvijas Republikas Saeimas deputāts, viens no VL līderiem - Imants Parādnieks, kā arī tiks dziedātas dziesmas.
Pasākumā aicināti piedalīties visi VL biedri un atbalstītāji kā arī visi pārējie interesenti.
Dalībniekiem jāpiesakās pie Roberta Šlegelmilha (e-pasts – Slegelmilhs@gmail.com, tel.27523832)

Savākti paraksti par Satversmes 112. panta grozījumiem

Šī gada 26. februārī Jelgavas Kultūras namā no plkst. 10.00 – 18.00 iedzīvotājiem bija iespēja parakstīties par Satversmes 112.panta grozījumu projektu, kas paredz pāreju uz izglītību valsts valodā visās valsts finansētajās skolās.
Pēc pirmās parakstu vākšanas , kura notika 2011.gada 12.februārī un kura tika organizēta arī Jelgavā, vēl joprojām netika savākts pietiekošs parakstu daudzums.
26. februārī Jelgavā tika savākti 258 paraksti, kas ir par 58 parakstiem vairāk nekā iepriekšējā parakstu vākšanas dienā, kas notika 12. februārī. Šim nelielajam, taču pozitīvajam pieaugumam lielu daļu laika veltīja arī VL Jelgavas nodaļa. Cilvēki tika informēti, saņemot pastkastītēs bukletus, kā arī  lasot informāciju uz reklāmas stendiem un vietējā laikrakstā „Jelgavas Vēstnesis”.
Ar kopējām pūlēm esam sasnieguši nepieciešamos 10 000 parakstus. Informācija iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā tiks apkopota līdz 11. martam un līdz līdz 16.martam tiks iesniegta CVK.
Paldies visiem, kuri ziedoja savu laiku un atnāca parakstīties par satversmes grozījumiem!

trešdiena, 2011. gada 2. marts

„Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa sāk savu darbu

2011. gada 18. februārī plkst. 19.00 Jelgavā notika pirmā (pēc jaunā sastāva) partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas kopsapulce. Kopsapulcē ieradās vairāki VL atbalstītāji un biedri, ar kuriem tad arī bija iespēja tikties un pārrunāt līdz šim nepadarītos darbus, kā arī nākotnes vīziju, kura it īpaši svarīga ir tieši Jelgavai un tās attīstībai. Visiem bija liels prieks, ka beidzot arī Jelgavā notiks VL aktivitātes, kā arī visi bija pozitīvi noskaņoti un gatavi darboties Jelgavas dzīves sakārtošanā un pilnveidošanā. Kā galvenais jautājums, kurš tika pārrunāts, bija, parakstīšanās par Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - TB/LNNK izstrādāto Satversmes 112. panta grozījumu projektu, kas paredz pāreju uz izglītību valsts valodā visās valsts finansētajās skolās. VL Jelgavas nodaļai bija dota iespēja piedalīties šī procesa veidošanā un organizēšanā kā arī tika uzticēta Jelgavas iedzīvotāju informēšana par parakstīšanās iespējām 2011.gada 26.februārī Jelgavas Kultūras namā, Krišjāņa Barona ielā 6, no 10:00 līdz 18:00. Sakarā ar to, ka laika, līdz parakstu vākšanai, nebija palicis daudz, lielākā sapulces daļa tika veltīta šī jautājuma apspriešanai un risināšanai.
Kopsapulcē, pēc visu biedru vienbalsīgas piekrišanas, tika pieņemts lēmums par partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas vadītāju ievēlēt Robertu Šlegelmilhu, pamatojoties uz augsto zināšanu līmeni un komunikāciju prasmēm. Par viņa vietniekiem iecēla Māri Viesturu un Robertu Robežnieku.
Kopsapulces noslēgumā izskanēja arī dažādi viedokļi par gatavošanos 2013. gada pašvaldības vēlēšanām. Tomēr, kā uzsvēra R. Šlegemilhs, tad līdz šim laikam ir nepieciešams izdarīt daudz darba.


Paldies visiem, kuri piedalījās!