otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Lielā talka Jelgavai!



30. aprīlis bija diena, kad vienlaicīgi visā Latvijā no plkst 9:00 līdz 15:00 notika Lielā Talka. Tās bija stundas, kurās, palīdzot savai zemei kļūt tīrākai, aktīvi iesaistījās arī „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa. Talkojamo vietu, Būriņu ceļu, izvēlējās Māris Viesturs, kurš arī bija Atbildīgā persona par mūsu Talkas norisi.
       Iespējams, ka Talkas sauklis „Nāc talkā Latvijai!” Jelgavā spēja iedvesmot tikai nacionāli domājošu partiju un tās atbalstītājus, jo mēs bijām vienīgā partija savā pilsētā, kura nolēma piedalīties šajā pasākumā. Kopā bijām 15 cilvēki. Divi talcinieki bija nolēmuši šo tradīciju savām atvasēm iemācīt jau mazām esot, paņemot tās līdzi. Mazākajam talciniekam bija tikai 3 gadi, bet tas puisēnam nemaz netraucēja visu  6 km garo ceļu norādīt tēvam, kur kāds gruzis paslēpies.
       15 cilvēkiem ejot pa Būriņu ceļu, nemanāmi piepildījās vairāki desmiti dzelteno Talkas maisu. Šobrīd Būriņu ceļš ir palicis bez dažāda lieluma plastamasas maisiem, konservu bundžām, atšķirīga tilpuma un materiāla pudelēm, gultas atsperēm un ceļa malā nomestiem konfekšu papīriem.
       Saka, ka labie darbi atmaksājas. Vienam no mūsu talciniekiem nemaz nebija ilgi jāgaida, jo pamestu būvmateriālu čupā viņš atrada kaut ko, ko ieraudzīdams iesaucās: „Kapars! To nu gan mēs ārā nemetīsim!” Kāds cits talcinieks sašutis piezvanīja un pārējiem paziņoja, ka tepat, Jelgavā pie Būriņu ceļa, esot atradis Getliņus.
       Tiem, kuri uzskata, ka nav jēgas vākt aiz tādiem, kas prot tikai piegružot, vēlamies pastāstīt par domu, kas mūsos nostiprinājās Lielās Talkas noslēgumā, proti, ka mēs, partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas cilvēki necēlāmies neierasti agri sestdienas rītam, nelocījāmies stundām ilgi un nepiekusām tāpēc, lai savāktu konservu bundžas, alkohola pudeles un riepas aiz nevīžīgiem cilvēkiem, bet gan tāpēc, lai palīdzētu savai zemei pavasarī justies labi. Mēs to darījām Latvijai!
Paldies visiem, kas piedalījās!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru