piektdiena, 2011. gada 25. marts

Atskats uz Īles partizānu piemiņas pasākumu


2011. gada 19. martā Jelgavas novada Īles pagastā notika piemiņas pasākums Īles partizāniem. Pasākums bija plaši apmeklēts – tajā piedalījās bruņoto spēku amatpersonas, LR Zemessardzes pārstāvji, varēja noprast arī vietējo iedzīvotāju lielo interesi par notiekošo. Ar savu degsmes pilno uzrunu pasākumu paspilgtināja viens no Visu Latvijai! līderiem – Imants Parādnieks.
Piemiņas pasākuma dalībniekiem bija lieliska iespēja noraudzīties kaujas inscenējumā, kurā atskanēja gan spēcīgi šāvieni, gan vairāki baisi sprādzieni. Pēc tā noskatīšanās visiem gribētājiem bija iespēja aplūkot partizānu bunkuru, kura atjaunošanā – rakšanā un koku sagatavošanā, starp citu, daudz spēka, enerģijas un laika patērējuši arī Visu Latvijai! jaunieši.
No vēstures: Bunkurs Īles mežos, ir lielākais Baltijas valstīs. To izbūvēja apvienotās latviešu-lietuviešu grupas partizāni, lai spētu turpināt cīņu pret padomju varu. Grupa sastāvēja no 27 cilvēkiem, kurus vadīja gados jauns komandieris Kārlis Krauja (īstajā vārdā Visvaldis Brizga). 1949. gada 17. martā 24 partizāni, kas tajā mirklī atradās bunkurā, grūtā cīņā izcīnīja savu pēdējo kauju pret 760 vīru lielo Valsts drošības ministrijas jeb čekas karaspēku. Cīņa prasīja 15 partizānu dzīvības, deviņi vīri tika sagūstīti un izsūtīti uz Sibīriju.



ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Aicināti piedalīties visi!


Zemes stunda ir starptautisks pasākums, kura dalībnieki tiek aicināti izslēgt gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas uz vienu stundu marta pēdējās sestdienas vakarā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Simboliskās akcijas mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņas un popularizēt elektroenerģijas taupīšanu ikdienā.
Pirmo reizi Zemes stunda notika Sidnejā 2007. gada 31. martā, kad to aizsāka Pasaules Dabas fonda (WWF) Austrālijas nodaļa, apkārtējās vides aktīvistu grupa un laikraksts Sydney Morning Herald. Pēc aprēķiniem, 2007. gada Zemes stunda samazināja Sidnejas elektroenerģijas patēriņu 2,1 — 10,2% robežās šīs stundas laikā, piedaloties 2,2 miljoniem cilvēku. Jau nākamajā gadā Zemes stunda kļuva par globālu pasākumu.
Šogad Zemes stundas sākums ir 26. martā plkst. 20:30.
Aicinām ikvienu piedalīties šajā Pasaules Dabas fonda rīkotajā akcijā un padomāt par savu ikdienas rīcību, lai kopīgi veicinātu vides ilgtspēju.

piektdiena, 2011. gada 18. marts

„Antifašistu” mītiņa dalībniece, uzbrūk latviešu sirmgalvei


2011. gada 16. marta LTV1 raidījuma „Panorāma” ziņu sižetā par Latviešu leģionāru atceres gājienu tika parādīts incidents, kurā kāda biedrības "Latvijas Antifašistiskā komiteja" pieteiktā pasākuma dalībniece – krieviski runājoša jauna sieviete – pēc vārdu apmaiņas iesit un pēc tam arī iespļauj sejā latviski runājošai pensijas vecuma sievietei. Minētais incidents tika parādīts arī LNT un TV3 2011. gada 16. marta ziņu sižetos par Latviešu leģionāru atceres gājienu.

Ņemot vērā minēto, partija „Visu Latvijai!” ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot policiju uzsākt izmeklēšanu par minēto incidentu, noskaidrojot incidentā cietušās un incidentā vainīgās personas identitāti un izvērtējot vai vainīgās personas darbībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma – huligānisma (kas sodāms saskaņā ar Krimināllikuma 231. pantu) – pazīmes.
Ziņojiet, ja kāds atpazīst video redzamo sievieti.

pirmdiena, 2011. gada 7. marts

Pasākums!

2011.gada 19.martā Īles pagastā notiks Īles partizānu kaujas rekonstrukcija. Pasākuma dalībniekiem tiks stāstīti fakti no Īles partizānu kaujas. Pasākuma laikā runu teiks Latvijas Republikas Saeimas deputāts, viens no VL līderiem - Imants Parādnieks, kā arī tiks dziedātas dziesmas.
Pasākumā aicināti piedalīties visi VL biedri un atbalstītāji kā arī visi pārējie interesenti.
Dalībniekiem jāpiesakās pie Roberta Šlegelmilha (e-pasts – Slegelmilhs@gmail.com, tel.27523832)

Savākti paraksti par Satversmes 112. panta grozījumiem

Šī gada 26. februārī Jelgavas Kultūras namā no plkst. 10.00 – 18.00 iedzīvotājiem bija iespēja parakstīties par Satversmes 112.panta grozījumu projektu, kas paredz pāreju uz izglītību valsts valodā visās valsts finansētajās skolās.
Pēc pirmās parakstu vākšanas , kura notika 2011.gada 12.februārī un kura tika organizēta arī Jelgavā, vēl joprojām netika savākts pietiekošs parakstu daudzums.
26. februārī Jelgavā tika savākti 258 paraksti, kas ir par 58 parakstiem vairāk nekā iepriekšējā parakstu vākšanas dienā, kas notika 12. februārī. Šim nelielajam, taču pozitīvajam pieaugumam lielu daļu laika veltīja arī VL Jelgavas nodaļa. Cilvēki tika informēti, saņemot pastkastītēs bukletus, kā arī  lasot informāciju uz reklāmas stendiem un vietējā laikrakstā „Jelgavas Vēstnesis”.
Ar kopējām pūlēm esam sasnieguši nepieciešamos 10 000 parakstus. Informācija iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā tiks apkopota līdz 11. martam un līdz līdz 16.martam tiks iesniegta CVK.
Paldies visiem, kuri ziedoja savu laiku un atnāca parakstīties par satversmes grozījumiem!

trešdiena, 2011. gada 2. marts

„Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa sāk savu darbu

2011. gada 18. februārī plkst. 19.00 Jelgavā notika pirmā (pēc jaunā sastāva) partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas kopsapulce. Kopsapulcē ieradās vairāki VL atbalstītāji un biedri, ar kuriem tad arī bija iespēja tikties un pārrunāt līdz šim nepadarītos darbus, kā arī nākotnes vīziju, kura it īpaši svarīga ir tieši Jelgavai un tās attīstībai. Visiem bija liels prieks, ka beidzot arī Jelgavā notiks VL aktivitātes, kā arī visi bija pozitīvi noskaņoti un gatavi darboties Jelgavas dzīves sakārtošanā un pilnveidošanā. Kā galvenais jautājums, kurš tika pārrunāts, bija, parakstīšanās par Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - TB/LNNK izstrādāto Satversmes 112. panta grozījumu projektu, kas paredz pāreju uz izglītību valsts valodā visās valsts finansētajās skolās. VL Jelgavas nodaļai bija dota iespēja piedalīties šī procesa veidošanā un organizēšanā kā arī tika uzticēta Jelgavas iedzīvotāju informēšana par parakstīšanās iespējām 2011.gada 26.februārī Jelgavas Kultūras namā, Krišjāņa Barona ielā 6, no 10:00 līdz 18:00. Sakarā ar to, ka laika, līdz parakstu vākšanai, nebija palicis daudz, lielākā sapulces daļa tika veltīta šī jautājuma apspriešanai un risināšanai.
Kopsapulcē, pēc visu biedru vienbalsīgas piekrišanas, tika pieņemts lēmums par partijas „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļas vadītāju ievēlēt Robertu Šlegelmilhu, pamatojoties uz augsto zināšanu līmeni un komunikāciju prasmēm. Par viņa vietniekiem iecēla Māri Viesturu un Robertu Robežnieku.
Kopsapulces noslēgumā izskanēja arī dažādi viedokļi par gatavošanos 2013. gada pašvaldības vēlēšanām. Tomēr, kā uzsvēra R. Šlegemilhs, tad līdz šim laikam ir nepieciešams izdarīt daudz darba.


Paldies visiem, kuri piedalījās!