sestdiena, 2013. gada 16. novembris

18.novembris - svētku programma Jelgavā


21.novembris - ekskursija pa brīvības cīņu vietām Jelgavas apkārtnē

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā pa brīvības cīņu piemiņas vietām Jelgavas apkārtnē. Ekskursiju vadīs vēsturnieks Andris Tomašūns.
Ik gadu Jelgavā 21. novembrī tiek atzīmēti 1919.gada notikumi, kad Jelgava tika atbrīvota no Bermonta karaspēka. Šajā dienā ikviens interesents tiek aicināts piedalīties ekskursijā ar autobusu pa brīvības cīņu piemiņas vietām Jelgavas apkārtnē kopā ar vēsturnieku Andri Tomašūnu. Maršrutā paredzēts apmeklēt piemiņas vietas Jelgavas novadā Tušķos, Vārpā, Vimbu kapos un Ozolnieku novada Cenu kapos, Dalbē un Garozā. Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēts svinīgais piemiņas brīdis Meža kapos.

Ekskursijas sākums 21.novembrī, plkst. 12:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās Jelgavā ap plkst. 17:00. Dalības maksa ekskursijā: 2,00 Ls/2.84 EUR pieaugušajiem, pensionāriem un studentiem; 1,50 Ls/2.13 EUR skolēniem; pirmsskolas vecuma bērniem (bez atsevišķas vietas transportā) bez maksas.

Ekskursijas dalībnieki aicināti paņemt līdzi svecīti un ziedus, ko atstāt piemiņas vietās. Jārēķinās, ka visi apskates objekti atrodas ārā, tāpēc nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs.

Informācija un pieteikšanās Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, pa tālr. 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

sestdiena, 2013. gada 9. novembris

11.novembris, Lāčplēša diena - lāpu gājiens Jelgavā un filma "Atmodas antoloģija"


Šogad aprit 94 gadi kopš nozīmīgās Latvijas valsts armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku - 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu - 11. novembri - atzīmē kā Lāčplēša dienu.

 
12:30 Jelgavas Latviešu biedrība apmeklēs Vareļu pieminekli. Pieminekļa apraksts. Vareļa piemineklis

Aicinām pievienoties visus jelgavniekus tradicionālajam lāpu gājienam 2013.gada 11.novembrī. Tradicionāli pulcēšanās Lāpu gājienam notiks pie Zemessardzes 52.kājinieku bataljona Dambja ielā no pulksten 16:30. Gājiens sāksies pulksten 17:00 Dambja ielā, virzīsies pa Lielo un Pasta ielu līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem - Lāčplēša piemineklim pie dzelzceļa stacijas. 

 NA Jelgavas nodaļa biedri un atbalstītāji gājienam pievienosies pie Jelgavas Latviešu biedrības.
 
 

 Pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem pulksten 17.45 sāksies svinīgs piemiņas brīdis, kura laikā uzrunas teiks Jelgavas pilsētas un novada vadības pārstāvji, kā arī militāro spēku struktūrvienību pārstāvji. Pēc piemiņas brīža tā dalībnieki aicināti nolikt svecītes pieminekļa pakājē.

           Pulksten 19:00 iespēja bez maksas noskatīties dokumentālo filmu „Atmodas antoloģija”, kura veltīta Latvijas Tautas frontei.
 
 

 

Godināsim Latvijas brīvības cīnītājus ar savu klātbūtni!
 
 

pirmdiena, 2013. gada 4. novembris

NA ģenerālsekretārs Lūsis pamet maksātnespējas administratora darbu


Pēdējo nedēļu laikā publiskajā telpā izskanējuši dažādi nievājoši izteikumi, kas vērsti pret maksātnespējas procesa administratoriem. Analizējot situāciju, kļūst saprotams, ka galvenais iemesls šādiem uzbrukumiem ir tas, ka administratori šobrīd mūsu valstī ir aktīvi iestājušies pret ārvalstu komercbanku patvaļu un nekaunību, par to nemitīgi saņemot, bet izturot sitienus. Uzbrukumi administratoriem saasinājās laikā, kad Nacionālā apvienība (NA) stingri iestājās pret termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību nekustamo īpašumu iegādes darījumos. Gan pret NA, gan administratoriem tika sākta apmelojumu kampaņa, solot tajā ieguldīt līdz pat miljonam latu. Tā kā esmu gan NA biedrs, gan maksātnespējas administrators, tad mana persona izrādījās viena no centrālajām šajā kampaņā.

 

Kaut nedomāju, ka mana aiziešana no maksātnespējas administratoru rindām tūlīt varētu pilnībā pārtraukt uzbrukumus nozares profesionāļiem, tomēr ceru, ka kaut nedaudz, bet tā publiskos nievājumus varētu mazināt, jo uzskatu, ka tieši cilvēka raksturs un uzvedības principi ir pamatlietas, ar kurām veidot labāku pasauli.

Tāpēc esmu nolēmis pēc 19 gadus ilgas praktizēšanas pilnībā pārtraukt savu darbību kā maksātnespējas procesa administrators. Izstājos no Latvijas Sertificētu maksātnespējas procesu administratoru asociācijas, šīs asociācijas padomes, nolieku savu sertifikātu un pārtraucu praktizēt šai jomā.

 

Esmu pateicīgs saviem kolēģiem juristiem, zvērinātiem revidentiem un advokātiem, kuri, ļoti labi saprotot situāciju, ka medijos izskanējušo nievājošo attieksmi pret administratoru profesiju lielā mērā ir veicinājusi mana nonākšana publiskās cīņas arēnā, izrādījuši solidaritāti, drosmi un izpratni. Vienlaikus izsaku nožēlu par to, ka šajā nevienlīdzīgajā naudas varas cīņā tik daudzām ģimenēm Latvijā ir nācies dzirdēt aizskarošus un nievājošus vārdus par viņu vai viņu tuvinieku profesiju.

 

Esmu priecīgs un lepns, ka turpināšu strādāt NA. Nekad neesmu slēpis, ka mans mērķis ir daudzskaitlīga, plaukstoša tauta stiprā valstī. Tam esmu veltījis daudz savu pūļu un turpināšu to darīt. Uzskatu, ka NA ir partija, kurai ir skaidra vērtību sistēma un kura nebaidās tās konsekventi aizstāvēt.

 

Cieņā,

Aigars Lūsis,

NA ģenerālsekretārs

sestdiena, 2013. gada 14. septembris

NA piedāvā saglabāt ierobežojumus ārvalstniekiem iegādāties Latvijas zemi

2014. gada 1. maijā beigsies pārejas posms, kas kaut daļēji ierobežoja Latvijas lauksaimniecības un meža zemju nonākšanu ārvalstnieku rokās. Latvijas lauksaimniecības zemes tirgus liberalizācijas rezultātā Latvijas lauksaimnieki nonāks nevienlīdzīgā konkurencē ar citiem Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, tāpēc Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" piedāvā grozījumus, kas paredz ierobežot lauksaimniecības zemju tirgus liberalizāciju vismaz līdz 2020. gada 1. maijam, kad beigsies nākamais ES ilggadīgais budžets. Tādējādi pastāv iespēja, ka tiešo lauksaimniecības platību maksājumu apjoms izlīdzināsies starp dažādām ES dalībvalstīm. Papildus Nacionālā apvienība virzīs grozījumus, kas palīdzēs saglabāt Latvijas zemi Latvijas iedzīvotāju īpašumā.

 

Šie ierobežojumi tika pieņemti 2003. gadā, un vēl 2011. gadā šīs pārejas periods tika pamatots ar to, ka Latvijas lauksaimniecības zemes tirgus liberalizācijas rezultātā Latvijas lauksaimnieki nonāks nevienlīdzīgā konkurencē ar citiem Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem. Līdz ar to nākas secināt, ka arī šobrīd lauksaimniecības zemes tirgus liberalizācijas rezultātā Latvijas lauksaimnieki nonāks nevienlīdzīgā konkurencē, jo, saskaņā ar 2013. gada jūlijā panākto vienošanos starp Eiropas Parlamentu, ES Ministru Padomi un Eiropas Komisiju, līdz 2020. gadam Latvijas lauksaimnieki turpinās saņemt viszemākos kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu apjomu uz hektāru, salīdzinot ar visām pārējās ES dalībvalstīm. Apstākļi nav būtiski mainījušies arī citās pozīcijās - joprojām lauksaimniekiem trūkst finanšu līdzekļi un zemes iegādei paredzētie komerciālie aizdevumi vai nu nav pieejami, vai ir ar augstām procentu likmēm. Attīstības tendences negatīvi ietekmēja arī finanšu ekonomiskā krīze, kuras rezultātā Latvijas iekšzemes kopprodukts būtiski samazinājās. Latvijas lauksaimniecības zemes tirgus liberalizācijas rezultātā  Latvijas lauksaimniekiem būs ierobežotas (nevienlīdzīgas konkurētspējas) iespējas iegādāties lauksaimniecības zemi, jo tiem trūks finanšu līdzekļi, lai iegādātos lauksaimniecības zemi, nelabvēlīgas ekonomiskās un finanšu situācijas dēļ. Tas nozīmē, ka nepastāvēs vienlīdzīga konkurence starp Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu zemniekiem, tāpēc Nacionālā apvienība uzskata, ka Latvijas valdības pārstāvjiem ir jāvienojas ar Eiropas Komisiju par ierobežojumu saglabāšanu līdz 2020. gadam.

 

Nacionālā apvienība izskatīšanai Saeimā arī virzīs grozījumus, kas jau šobrīd būtiski apgrūtinās ārvalstniekiem iegūt zemi īpašumā. Piemēram, likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" tiks piedāvāts noteikt, ka lauksaimniecības un meža zemi īpašumā var iegūt tikai personas, kas vismaz gadu ir reģistrējušās kā nodokļu maksātājs Latvijas Republikā un sagatavo iesniegumu par zemes turpmāko izmantošanu, tāpat arī mutiski pamato to novada domei valsts valodā.

 

Jānis Dombrava, NA deputāts, uzsver: "Zeme ir mūsu nacionālā bagātība, kura ir jāsaglabā Latvijas iedzīvotāju īpašumā. Šobrīd, veicot zemes tirgus liberalizāciju, ir pamats uzskatīt, ka zeme nonāks ārvalstnieku īpašumā, jo Latvijas zemnieki nevienlīdzīgās ES lauksaimniecības politikas dēļ tiks pakļauti nevienlīdzīgai konkurencei. Priekšlaicīga zemes tirgus liberalizācija, kura radīs nevienlīdzīgu konkurenci, nonāk pretrunā Satversmes 105. pantam un neatbilst vienai no Eiropas Savienības pamatvērtībām - vienlīdzībai."

 

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" virza likumprojekta grozījumus, kas paredz ierobežot lauksaimniecības  un mežu zemju tirgus liberalizāciju, tādējādi saglabājot ierobežojumus ārvalstniekiem iegādāties Latvijas zemi.

 

Informāciju sagatavoja:

L.Ozoliņa

pirmdiena, 2013. gada 9. septembris

14.09. - Jāņa Čakstes piemiņas pasākums Jelgavā


Par godu Jānim Čakstem, Latvijas Republikas pirmajam prezidentam, kurš par prezidentu bija no 1922.gada līdz 1927.gadam, notiks piemiņas pasākums Jelgavā. 2013.gada 14.septembrī (kas ir viņa dzimšanas diena) plkst.09:00 visi aicināti nolikt ziedus pie J.Čakstes pieminekļa. Ziedus par godu J.Čakstem noliks Jelgavas Domes vadība, nacionālās apvienības Jelgavas Domes deputāti Jurijs Strods (priekšsēdētāja vietnieks), Roberts Šlegelmilhs un LR Saeima deputāte Vineta Poriņa (NA). 

 

            Plkst.11:00 Jelgavas Latviešu biedrība aicina piedalīties J.Čakstes dzimšanas dienas pasākumā Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā:

 

  • Vēsturnieces Janīnas Šūbertes priekšlasījums, veltīts prezidenta dēlam Konstantīnam Čakstem „Trešā ceļa gājējs, vācu okupācijas apstākļos 1943. gada 13. augustā izveidotās Latvijas Centrālās padomes vadītājs”

  • Muzikāls apsveikums

  • Dzimšanas dienas Lielais kliņģeris (Jelgavas Amatu vidusskolas direktores Edītes Bišeres audzēkņu kulinārijas prasmes novērtējums)

     

 

 

RobertsŠlegelmilhs

NA Jelgavas nodaļa

Tel.27523832

E-pasts: slegelmilhs@gmail.com

sestdiena, 2013. gada 24. augusts

23.08. - Baltijas ceļa gadadiena (bildes)

23.augustā, atzīmējot 1939.gadā noslēgtā Molotova – Ribentropa pakta 74.gadadienu un pieminot represijās bojāgājušos, tika nolikti ziedi Svētbirzē.

 

Plkst.19:00 notika Zibakcija - Izkrāso Jelgavu! Šī akcija notika par godu Baltijas ceļa 24.gadadienai.

































Vairāk bildes:
Svētbirze - http://zz.diena.lv/vietejas-zinas/jelgava/tiekoties-svetbirze-pie-ugunskura-piemin-tautu-ciesanas-165784

Zibakcija - "Izkrāso Jelgavu!" - http://zz.diena.lv/vietejas-zinas/jelgava/foto-jelgavnieki-zime-baltijas-tautu-vienotibu-165796

otrdiena, 2013. gada 20. augusts

23.augusts - Baltijas ceļa gadadiena

NA Jelgavas nodaļa aicina piedalīties Zibakcijā. 23.augustā plkst.19., Hercoga Jēkaba laukumā, Jelgavā, notiks zibakcija - izkrāso Jelgavu! Tā notiks par godu Baltijas ceļa atceres dienai. Krāsošana notiks ar krītiņiem.

Tematika - Baltijas ceļš, nacionālās krāsas.

 
 
 

svētdiena, 2013. gada 30. jūnijs

Nacionālās apvienības vēlēšanu rezultāti skaitļos (Jelgava 2013)

Nacionālā apvienība Jelgavā ir sasniegusi labus rezultātus. Ņemot vērā zemo vēlētāju aktivitāti, NA vēlētāju skaits ir pieaudzis.

Kopējais vēlētāju skaits Jelgavā absolūtos skaitļos ir samazinājies no 20 568 (2009) uz 16 061 (2013),  kas attiecīgi ir (aptuveni) 52% (2009) un 40% (2013) no visiem vēlētājiem. Kopējais samazinājums 4507 jeb 21,9% no 2009.gada vēlētājiem. Katrs pats var izdarīt secinājumus - kāpēc vēlētāju aktivitāte ir bijusi tik zema?!

Par spīti kopējam vēlētāju skaita samazinājumam - NA atbalstītāju skaits ir pieaudzis no 1529 (2009) uz 1656 (2013). Kopējais pieaugums par 127 jeb 8,3% no NA atbalstītājiem.

Šāds rezultāts deva 2 deputātu vietas Jelgavas Domē. NA Jelgavas Domē pārstāv Jurijs Strods (priekšsēdētāja vietnieks) un Roberts Šlegelmilhs.



Sagatavoja: Roberts Šlegelmilhs



ceturtdiena, 2013. gada 27. jūnijs

NA būs pārstāvēta 3 Jelgavas domes komitejās

Jelgavas domē pavisam ir 4 komitejas:

  1. Finanšu komiteja;

  2. Sociālo lietu, veselības aizsardzības un kultūras komiteja;

  3. Izglītības un sporta komiteja;

  4. Tautsaimniecības attīstības un pilsētvides komiteja.

 

Nacionālās apvienības deputāti būs pārstāvēti 3 komitejās:

  • Finanšu komiteja - Roberts Šlegelmilhs

  • Izglītības un sporta komiteja - Jurijs Strods

  • Tautsaimniecības attīstības un pilsētvides komiteja - Jurijs Strods


pirmdiena, 2013. gada 10. jūnijs

Nacionālā apvienība būs pārstāvēta gan Jelgavā, gan Jelgavas un Ozolnieku novadā

2013.gada pašvaldības vēlēšanās Nacionālā apvienība ir ieguvusi 2 deputāta vietas Jelgavā, 3 Jelgavas novadā un 2 Ozolnieku novadā.

Jelgavā:
Jurijs Strods
Roberts Šlegelmilhs

Jelgavas novadā:
Ojārs Briedis
Inta Savicka
Oskars Cīrulis

Ozolnieku novadā:
Gundars Liepa
Guntars Akmentiņš

svētdiena, 2013. gada 26. maijs

26.maijs - sporta spēles starp deputātu kandidātiem (bildes)

     Nacionālās apvienības Jelgavas nodaļa piedalījās sporta spēlēs, kuras organizēja Boļeslavs Matušēvics un kurās bija aicinātas piedalīties visas Jelgavas partijas, kuras piedalās 2013.gada pašvaldības vēlēšanās (Jelgava). Sporta spēles notika dažādās disciplīnās.
     Uz sporta spēlēm ieradās 4 partijas - Nacionālā apvienība, Reģionu Alianse, Reformu Partija un Alternative. Diemžēl pārējās partijas nebija ieradušās. Nacionālās apvienības komanda kopvērtējumā izcīnīja 2.vietu. Volejbolā NA izcīnīja pirmo vietu!
     Nacionālās apvienības komandas sastāvs:
Roberts Šlegelmilhs
Hardijs Verbelis
Rolands Lazdiņš
Juris Bušs
Kārlis Zenfs
Viktors Folkmanis
Jānis Zariņš