otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Lāčplēša dienā – Vareļa pieminekļa apmeklējums un lāpu gājiens



Šogad aprit 93 gadi kopš nozīmīgās Latvijas valsts armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku - 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu - 11. novembri - atzīmē kā Lāčplēša dienu.

12:30 Jelgavas Latviešu biedrība apmeklēs Vareļu pieminekli. Šogad šim Latviešu biedrības braucienam pievienosies NA Jelgavas nodaļas biedri un atbalstītāji. Pieminekļa apraksts - Vareļa piemineklis

Aicinām pievienoties visus jelgavniekus tradicionālajam lāpu gājienam 2012.gada 11.novembrī. Tradicionāli pulcēšanās Lāpu gājienam notiks pie Zemessardzes 52.kājinieku bataljona Dambja ielā no pulksten 16:30. Lielās ielas rekonstrukcijas dēļ Lāpu gājienam ir mainīts maršruts. Tas tāpat sāksies pulksten 17:00 Dambja ielā, virzīsies pa Sarmas , Raiņa un Pasta ielu līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem - Lāčplēša piemineklim pie dzelzceļa stacijas. 

NA Jelgavas nodaļa biedri un atbalstītāji gājienam pievienosies pie bijušās Pasta ēkas, Raiņa un Pasta ielas krustojumā.

Pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem pulksten 17.45 sāksies svinīgs piemiņas brīdis, kura laikā uzrunas teiks Jelgavas pilsētas un novada vadības pārstāvji, kā arī militāro spēku struktūrvienību pārstāvji. Pēc piemiņas brīža tā dalībnieki aicināti nolikt svecītes pieminekļa pakājē.

        Ja lāpu gājienā vēlies piedalīties kopā ar NA Jelgavas nodaļu, tad sazinies ar šī pasākuma koordinatoru – Jāni Zariņu, tel.25970275, e-pasts - joohn@inbox.lv .

 Godināsim Latvijas brīvības cīnītājus ar savu klātbūtni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru