sestdiena, 2011. gada 18. jūnijs

14.jūnija mācības

14.jūnijā tiku apmeklējis komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumu Svētbirzē. Radās tāds iespaids, ka ar katru gadu apmeklētāju skaits iet mazumā. Par cik patriotiskā audzināšana šai valstī nav cieņā, tad šādos pasākumos tikpat kā nav redzama jaunatne. Cik zinu, tad par šādiem pasākumiem interesi izrāda vienīgi ar Visu Latvijai saistīti jaunieši ! Bēdīgi. Ja tā turpināsies, tad drīz šādos pasākumos piedalīsies tikai runas vīri.
          Runas vīri – 3 pašvaldību vadītāji norunāja savas kārtējās atskaites runas, lai radītu ilūziju, ka viņi pārzin Latvijas vēsturi un ka viņi jūt līdzi represijās cietušajiem. Tika paustas skumjas un zīmēta gaiša nākotne. Un kas tālāk ? Nekas ! Bet no vēstures mācībām būtu jāseko kādiem secinājumiem, pie tam ne tik daudz vārdos kā darbos. Lietas un vainīgie būtu jānosauc īstajos vārdos un atbilstoši jārīkojas. Mums min kaut kādu PSRS, kas it kā bijusi vainīga pie latviešu represijām, bet tādas valsts nav, toties ir tās mantiniece Krievija, kura plūc visus augļus no tā, bet atbildību par PSRS noziegumiem negrib nest. Bet vai tāds Andris Rāviņš uzdrošināsies pie kaut kā vainot Krieviju ? Nemūžam. Rāviņš grib sadarboties ar Krieviju, pat rodas iespaids, ka viņš kopā ar savu ZZS ir gatavs pārdoties pašam velnam, t.i. iet vienā koalīcijā ar SC (faktiski tas jau notiek), kura noslēgusi sadarbības līgumu ar Krievijas valdošo partiju un faktiski kalpo Krievijai, kura neatzīst Latvijas okupāciju, kura grib ieviest Latvijā divvalodību kura tātad ir Latvijas ienaidnieks utt. Ar Krieviju ekonomiski sadarboties mēs varam(ja tā nestāda politisku diktātu), bet draudzēties ar to un tās piekritējiem mēs drīkstam tikai tad, ja Krievija atzīst savus pārinodarījumus pret Latviju un latviešu tautu, ja tā vismaz par to atvainojas, ja krievija atdod mums tās nobendētā Latvijas brīvvalsts dibinātāja un Prezidenta Kārļa Ulmaņa pīšļus. Pretējā gadījumā tas būtu spļāviens sejā tiem pašiem represētajiem, kuriem it kā tikko izteikta līdzjūtība.  Vai tā nav klaja divkosība rādīt vienu seju šādos sēru pasākumos, bet darbos rīkoties pilnīgi pretēji – pēc principa «neskaties uz maniem darbiem, bet klausies uz maniem vārdiem». Latviešu vēlētājam es silti ieteiktu neklausīties uz politiķu vārdiem, bet skatīties uz viņu darbiem. Ja secinājumus negrib izdarīt politiķi, tad  tas ir jāizdara tautai.

trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

„Visu Latvijai!” aicina iedzīvotājus piedalīties „Oligarhu kapusvētkos” 8. jūnijā

Visi zina, ka Saeimā vienmēr ir bijuši cilvēki, kuri nepilda viņiem uzticēto – nekalpo tautai, bet gan apmierinās, iegūstot pašlabumu sev un tiem cilvēkiem, ko jāmeklē ietekmīgāko un bagātāko cilvēku sarakstos Latvijā. Politiskie notikumi, kas norisinājušies jūnija sākumā lieliski parāda, ka atsevišķās partijās esošie cilvēki nestrādā mums, Latvijas tautai, bet gan paši sev un vēl dažiem desmitiem ietekmīgāko cilvēku Latvijā. Šie kalpi, kurus mēs saucam par oligarhiem, rāda to, ko nedrīkst pieļaut – neizmērojamu bezkaunību! Oligarhi cenšas paveikt to, par ko brīdināja Valsts prezidents Valdis Zatlers savā uzrunā 28. maija vakarā – privatizēt Latvijas demokrātiju.
            Jautājums, kas jāuzdod gan sev, gan citiem domājošiem cilvēkiem – vai mēs varam turpināt neko nedarīt un atļaut sev „kāpt uz galvas”? Atbildei, protams, jābūt noliedzošai. Ja tautieši būs vienoti savā rīcībā,  ir iespējams izjaukt šos plānus.       Daudzās interneta vietnēs ir ziņas, ka „Visu Latvijai!” aicina visus Latvijas iedzīvotājus piedalīties „Oligarhu kapusvētkos”, kuri notiks 8. jūnijā 19:00 Rīgā uz AB dambja un iepretim krastmalā. Pasākuma organizatori informē, ka akcija ir pieteikta Rīgas domē jau 3. jūnijā, tāpat viņi lūdz politiķus to neizmantot savu saukļu paušanai un reitingu celšanai. Akciju rīko un tajā aicina piedalīties daudzi gan Latvijā, gan pasaulē zināmi cilvēki – Viesturs Dūle, Dita Lūriņa-Egliena, Ģirts Ķesteris, Vestards Šimkus, Baiba Sipeniece- Gavare, Māris Sirmais, Lauris Reiniks, Gustavo u.c.
            Arī sociālais interneta tīkls draugiem.lv, kurš parasti atsakās no politiska rakstura publikācijām, šajā reizē ņem aktīvu dalību un aicina jau tagad teikt atvadu vārdus oligarhiem, kurus var redzēt draugiem.lv profilā pie oligarha simboliņa, tāpat šajā tīklā ir izveidota īpaša lapa, ar aicinājumu pievienoties kapusvētkiem.
            Oligarhu kapusvētku akcijas rīkotājs Viesturs Dūle saka: „Taisām kā oligarhu kapusvētkus un arī tieši kā kapusvētkus oligarhiem, kas sēž mūsos pašos, jo ļoti daudzi cilvēki sadarbojas, reklamē un raksta par viņiem, valsts pārvaldē ir ļoti daudz cilvēku, kas strādā un veicina to sistēmu, ko viņi ir iesējuši. Tas ir jautājums par visas tautas darbu ar sevi, lai saprastu, kas mūsos ir tā daļa, kas ir gatava sadarboties, lai iegūtu kādu kripatiņu sev”.
            Līdzi jāņem svecītes, vainagi, salmu lelles un citas lietas, ko var aizdedzināt un simboliski ielaist upē, izvadot savu oligarhu pēdējā gaitā.
            Tiek aicināti visi, kurus uztrauc mūsu zemes liktenis. Mēs esam pelnījuši dzīvot zemē, kurā viss nenotiek pēc oligarhu vēlmēm, kurā ticam, ka tauta nav muļķu bars! Esi kopā ar mums, ja gribi atgūt to, kas dzīvē svarīgākais – savu un savas zemes brīvību un domu!
            Arī „Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa piedalīsies šajā akcijā. Tiekamies tur!
Sīkāka informācija par Jelgavas nodaļas braukšanu: e-pasts: vljelgava@gmail.com
Atgādinām, ka šī pasākumā dēļ, šodien, sapulce plkst. 18:00 Jelgavas birojā nenotiks.