pirmdiena, 2012. gada 24. decembris



Vizuļo istabās puzuri kārti.
Sētās, kur puteņi sniegpārslas jauc,
Celiņi slaucīti, atcelti vārti:
Rakstītās kamanās Ziemsvētki brauc.

Nomirgo kumeļiem sudraba groži,
Zvaniņiem skanot, kamanas stāj;
Eglītēm iedegas svecītes spoži,
Ziemsvētku vecītis draudzīgi māj.

Atveras gaidītie dāvanu maisi,
Bērniem līksmi pukstēt sāk sirds:
Pilna ar prieku top zeme un gaisi,
Ziemsvētku zvaigzne pār pasauli mirdz.

(N.Kalniņš)

Priecīgus visiem Ziemassvētkus un Laimīgu, panākumiem bagātu 2013. gadu vēl NA Jelgavas nodaļa

piektdiena, 2012. gada 14. decembris

Hokeja spēle Jelgavā ar Gaida Bērziņa, Imanta Parādnieka un Romāna Naudiņa piedalīšanos



Šo sestdien, 15.decembrī, plkst. 15.30 Zemgales sporta hallē, Jelgavā, notiks hokeja spēle, kurā spēkiem mērosies Saeimas komanda un Zemnieku saeimas komanda. Aicinām Jūs, Jūsu ģimenes locekļus, draugus atbalstīt kādu no komandām. Saeimas komandu pārstāvēs Nacionālās apvienības deputāti Gaidis Bērziņš, Imants Parādnieks un Romāns Naudiņš.
Spēlei būs trīs periodi katrs pa 15 minūtēm, un pēc spēles neatkarīgi no rezultāta katra komanda izpildīs arī piecus soda metienus. Draudzības spēles laikā skatītājiem un atbalstītājiem paredzētas dažādas atrakcijas un konkursi, savukārt pēc spēles tiks sumināti uzvarētāji un apbalvoti labākie spēlētāji.

sestdiena, 2012. gada 8. decembris

Tikai 16,7% atbalsta krievu valodas lietošanu Jelgavas pašvaldības sarakstē


2012.gada 7.decembrī portāls – www.zz.lv rīkoja aptauju, kur respondentiem uzdeva jautājumu - vai Jelgavas pašvaldībā būtu jāpieņem un jāatbild uz iesniegumiem arī krievu valodā? Kopā aptaujā piedalījās 443 respondenti.

Tikai 16,7% respondenti atbalsta krievu valodas lietošanu Jelgavas pašvaldības sarakstē. Vairākums – 69% - neatbalsta krievu valodas ieviešanu pašvaldības sarakstē.






Izmantotie resursi: www.zz.lv
Informāciju sagatavoja: Roberts Šlegelmilhs

ceturtdiena, 2012. gada 6. decembris

Vai Jelgavas domei vajadzētu nodrošināt saraksti krieviski?!


Mēs, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) Jelgavas nodaļas biedri un atbalstītāji, jūtam nepieciešamību izteikties par Saskaņas centra (SC) Jelgavas nodaļas izstrādāto programmu 2013.gada pašvaldības vēlēšanām. Mūs kā Latvijas pilsoņus aizvaino programmas sadaļa – integrācija.
Sadaļā zem integrācijas minēts, ka SC uzdevums ir saliedēt sabiedrību. SC sabiedrību saliedēs ar trīs pasākumiem. Viens no saliedēšanas pasākumiem ir bezmaksas latviešu valodas kursi un pilsonības eksāmena sagatavošanas kursi, kas būtu tikai apsveicami. Taču jau nākošais punkts pilnīgi sagrauj iepriekšējā punkta cēlos mērķus. SC sola, ka pašvaldība pieņems iedzīvotāju iesniegumus arī krievu valodā. Mums nav skaidrs – kāda būs motivācija iedzīvotājiem, kam dzimtā valoda ir krievu, mācīties latviešu valodu? Privātais sektors jau tagad klientus apkalpo divās valodās (gan krievu, gan latviešu). Vēl palicis tikai valsts sektors, kur saziņa notiek tikai latviski. Vai SC grib integrēt latviešus, lai tie mācās krievu valodu un spēj atbildēt uz iesniegumiem krieviski? Mēs saprotam, ka Jelgavas informācijas centros būtu jāapkalpo tūristi, iebraucēji gan latviešu, gan krievu, gan angļu valodā, gan, iespējams, citās valodās. Taču patstāvīgajiem iedzīvotājiem būtu jāpārvalda latviešu valoda. Uzskatām, ka 20 gadus pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Jelgavas pašvaldībai nebūtu jānodrošina sarakste ar iedzīvotājiem krievu valodā. Tas ir plats solis atpakaļ sabiedrības integrācijā.
SC nevajadzētu ignorēt 2012.gada februāra referenduma, par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, rezultātus, kur vairākums Latvijas pilsoņi lēma pret krievu valodu kā valsts valodu. Un nevajadzētu tagad to ar visādiem aplinkus ceļiem apiet. Vai tiešām iedzīvotājs, kurš nezina latviešu valodu, nav apkalpots Jelgavas pašvaldībā? Uzskatām, ka nav nepieciešams izstrādāt īpašus normatīvos aktus vai pašvaldības iekšējos noteikumus, lai legalizētu iesnieguma formu krievu valodā.
Uzskatām, ka šādā veidā tiek šķelta sabiedrība nevis saliedēta kā tas tiek minēts SC programmā. Iekļaujot šādu punktu savā programmā, SC skaidri parāda savu nostāju pret vienu no Latvijas pamatvērtībām – latviešu valodu, un pret integrācijas izpratni.

 
 
Roberts Šlegelmilhs I līdzpriekšsēdētājs
NA Jelgavas nodaļa

Tel.+37127523832

Skype: robertsslegelmilhs
Twitter: @Slegelmilhs