otrdiena, 2011. gada 8. novembris

Sveiki biedri un atbalstītāji!

Šogad aprit 92 gadi kopš nozīmīgās Latvijas valsts armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku - 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu - 11. novembri - atzīmē kā Lāčplēša dienu.
Aicinām pievienoties visus jelgavniekus tradicionālajam lāpu gājienam 2011.gada 11.novembrī. Tradicionāli pulcēšanās Lāpu gājienam notiks pie Zemessardzes 52.kājinieku bataljona Dambja ielā no pulksten 16:30. No Dambja ielas pulksten 17 gājiena dalībnieki, nesot lāpas, sāks virzīties pa Lielo un Pasta ielu līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem pie dzelzceļa stacijas.
Pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem pulksten 17.45 sāksies svinīgs piemiņas brīdis, kura laikā uzrunas teiks Jelgavas pilsētas un novada vadības pārstāvji, kā arī militāro spēku struktūrvienību pārstāvji. Pēc piemiņas brīža tā dalībnieki aicināti nolikt svecītes pieminekļa pakājē.
 Godināsim Latvijas brīvības cīnītājus ar savu klātbūtni!