pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Lielā talka!


Līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem cilvēki vēlas vairāk laika pavadīt dabā. Taču katru pavasari mūs pārsteidz nepatīkams skats – visur rēgojas tukšas pudeles, papīri, maisiņi, čipsu pakas un daudz citu nedabisku mantu, kas uz zemes krājušās vēl no pērnā rudens.
2011. gada 30. aprīli no plkst. 9.00 – 15.00 esi aicināts Lielajā talkā, kura norisināsies visā Latvijā. Šī projekta mērķis ir līdz 2018. gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.
Pasākuma ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008. gada 3. maijā.
Vai zināji, ka Latvijas pilsētās sadzīves atkritumi rodas, apmēram, no 125 kg līdz 400 kg uz 1 cilvēku gadā? Vai zināji arī to, ka daļa šo atkritumu nenonāk otrreizējai pārstrādei un paliek tepat starp cilvēkiem? Tāpēc piedalies un  kopā samazinām atkritumu daudzumu dabā.
„Visu Latvijai!” Jelgavas nodaļa viennozīmīgi atbalsta šo akciju un ir gatava talkot savā reģionā, tāpēc aicināti visi talkot kopā ar mums. Lielā talka norisināsies šā 30. aprīlī no plkst. 9:00 – 15.00 Jelgavā pie Baložu kapiem, kur mēs vāksim atkritumus pa visu Būriņu ceļu. Šī vieta tika izraudzīta jau pērnajā rudenī, lielo atkritumu daudzuma dēļ.
Aicināti visi iepriekš pieteikties telefoniski vai rakstot e-pastu.
Šīs talkošanas vietas atbildīgais par informācijas apriti:
 Māris Viesturs
Tālr. 22017660
E-pasts: vljelgava@gmail.com vai maris.viesturs@inbox.lv


trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Tikšanās ar Raivi Dzintaru!

2011.gada 7.aprīlī Jelgavā notiks tikšanās ar Saeimas deputātu un vienu no VL līderiem Raivi Dzintaru. Tikšanās notiks Raiņa ielā 20, Jelgavā, pulksten 19:00.
Visi laipni aicināti piedalīties sarunās, iepriekš

piesakoties pie Roberts Šlegelmilha

Mob.tel.27523832;

e-pasts - slegelmilhs@gmail.com